onze nieuwe kruidenhoek, op een zonnig plekje en de bijtjes in de buurt.
Na het weghalen van een haag en de berk is de tuin veel meer open en de zon heeft meer vrij spel. Ik ben een heel tevreden tuinier!!

Waar is de lente? Waar is de zon? Bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen.....

Ik sta te popelen om te beginnen in de tuin, maar het blijft zo bar koud! In de serre kan ik al heel wat groene blaadjes oogsten en de zaailingen groeien goed. Nog een beetje geduld. Ondertussen kan ik brandnetels verzamelen om te drogen en verder plannen maken voor mijn eetbare-permacultuurtuin.

De aardappeltjes krijgen uitlopers, de tomaten hun blaadjes. Verder zijn er nog uien en sjalotten en look en oca. En het begint nog maar!!

verzorgingsproducten zitten vol rommel! Zelfs de dure en deze van de natuurwinkel bevatten nog teveel overbodige dingen naar mijn gedacht. Dus : zelf maken!! Bovendien bespaar je zo ook op afval. Ik maak een creme die bruikbaar is voor je gehele lichaam. Smelt 75 gr kokosolie samen met 20 gr bijenwas. Doe hier 30 ml aloë veragel en 1 thl glycerine en 50 ml amandel of jojobaolie bij, verder nog 5 druppels etherische olie naar keuze (ik neem lavendel) Goed kloppen en in een potje doen en laten stollen. En dan een deocreme : 6 eetlepels kokosolie smelten en 1/4 kopje maïzena en 1/4 kopje bicarbonaat erdoor mengen. Nog wat lavendelolie. In een potje laten stollen. Je neemt er wat van en smeert het open onder je oksels. Jan en ik gebruiken dit nu al een hele tijd en zijn er heel tevreden over. Het kan zijn dat je irritatie hebt als je je oksels scheert door de bicarbonaat. Maar dit doe ik nu al jaren niet meer! Ik zie daar het nut niet van in!

Op de foto zie je aloëvera. De gel kun je heel gemakkelijk uit de bladeren snijden en in de diepvries bewaren.

Nieuwe commentaren

05.02 | 12:51

Hallo Dorien, ik vind dat babydekentje erg mooi - heb je het zelf gebreid ? Hoeveel vraag je ervoor ? ik wil die roemeense mensen graag steunen.

...
31.01 | 21:16

Een heel lekker gerecht , Dorien , hm , we hebben gesmuld :)

...
31.01 | 12:35

Hallo Dorine
Ik ga die peperkoek eens uitproberen.
Bedankt om te delen
Gods Zegen

...
31.01 | 12:29

Super Dorien dat u dit doet..Gods Zegen

...