Eerst en vooral maak ik een pot kruidenthee. Ik kijk als ik iets moet voorbereiden  voor het avondeten en ik bak brood of iets lekkers. Dan doe ik wat huishoudelijke klussen, zoals poetsen of de was.

Ik ga ook elke dag een lange wandeling maken met mijn hond, ook als het minder mooi weer is. Daar kun je niet vanuit als je een hond hebt, maar ik vind het niet erg want ik wandel graag.

Tuinwerk is er niet echt maar ik spit zowat alle tuinboeken uit die je in de bib kunt vinden. Zelf heb ik er ook een aantal heel interessante.

Dan is er altijd wel wat naaiwerk of een project waar ik aan bezig ben.

Zo rond 17 uur begin ik aan ons avondeten en na het avondeten en de afwas ga ik wat spinnen en dan wat lezen of handwerken lekker bij de houtkachel. 

Ik probeer te genieten van de lange donkere avonden, maar nu verlang ik toch naar het nog eens kunnen wandelen of in de tuin werken in de avonduren.

hoe wonderlijk is Gods schepping! Voor alles is een tijd, en nu is de lente weer in aantocht. Dat geeft courage.
spijtig, maar hij nam veel vocht uit de grond. Ik heb nu ook straks meer zon in de moestuin.
in het droge voorjaar verloor hij alle blaadjes. Er vallen steeds grotere takken uit en in de herfst stond er een brede ring honingzwam rond de voet. Het is veiliger om hem te vellen.

stoof een ui en wat look in olijfolie. Doe er verse gember, raz-el-hanout en gerookte paprikapoeder bij en laat even meebakken. blus met wat rode wijn of water. Doe er dan een wortel, een stuk pastinaak en een koolrabi in stukjes bij. Als dit alles bijna zacht is doe je er een handje rode linzen bij, ingelegde tomaten (liefst zelf ingemaakte) en nog wat water om de linzen te laten garen.  Ook wat rozijnen zijn er lekker in. Kruid bij met peper en zout naar smaak. Als dit alles goed doorkookt : vuur uit en in de hooikist.

Dit eten wij vanavond met quinoa en een stukje brood om de heerlijke saus op te deppen.

Nieuwe commentaren

05.02 | 12:51

Hallo Dorien, ik vind dat babydekentje erg mooi - heb je het zelf gebreid ? Hoeveel vraag je ervoor ? ik wil die roemeense mensen graag steunen.

...
31.01 | 21:16

Een heel lekker gerecht , Dorien , hm , we hebben gesmuld :)

...
31.01 | 12:35

Hallo Dorine
Ik ga die peperkoek eens uitproberen.
Bedankt om te delen
Gods Zegen

...
31.01 | 12:29

Super Dorien dat u dit doet..Gods Zegen

...