rozensiroop en rozensorbet

De rozen staan volop in bloei, tijd voor rozensiroop. Ik heb dit recept gevonden in "Roald Dahl's kookboek". Je hebt er lekkerruikende en rode rozen voor nodig. Aangezien ik geen lekkerruikende rode rozen heb, neem ik blaadjes van een bleekroze roos met een heerlijke geur en blaadjes van een rode roos zonder geur. Zo heb ik een lekkere smaak in een rode siroop.

Los 225 gr suiker op in 5,7 dl water. Laat dit enkele minuten doorkoken en haal van het vuur. Doe er 4 à 5 handen rozenblaadjes bij en duw ze onder met een aardappelstamper. Ze verwelken en worden vaal van kleur. Laat dit een nacht staan op een koele plek. Giet de volgende dag door een fijne zeef. En nu gaan we toveren : eerst voeg je 2 theelepels glycerine en dan het sap van 1 citroen toe. Roeren en plotseling wordt het mengsel rozerood. Als je dit in de diepvries doet en regelmatig omroert tegen kristalvorming heb je een lekkere sorbet. Een klein scheutje in een glas met witte wijn of bubbels en je hebt een heerlijk drankje. Of je kunt er likeur van maken. Je kunt de siroop een tijdje in de koelkast bewaren, maar invriezen in kleine porties is veiliger tegen schimmel.

Nu het zo warm is wil ik wel mijn ijsrecept met jullie delen. Pas op, het is een echte caloriebom maar zo heerlijk. Klop een halve liter room op. Klop eveneens 5 eiwitten stijf. Meng de eierdooiers met 200 gr suiker en vanilleextract, klop dit ook goed schuimig. Meng alles voorzichtig door elkaar en doe in een ijsmachine. Het is teveel voor mijn ijsmachine maar ik vries de rest zo in. Dan moet je wel regelmatig eens omroeren tegen kristalvorming. Als je geen ijsmachine hebt dan gaat het ook. Verdeel het mengsel over 2 dozen en roer regelmatig om. Haal het ijs een kwartier à een halfuur voordien uit de diepvries om het goed te kunnen scheppen.

smakelijk!!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.02 | 12:51

Hallo Dorien, ik vind dat babydekentje erg mooi - heb je het zelf gebreid ? Hoeveel vraag je ervoor ? ik wil die roemeense mensen graag steunen.

...
31.01 | 21:16

Een heel lekker gerecht , Dorien , hm , we hebben gesmuld :)

...
31.01 | 12:35

Hallo Dorine
Ik ga die peperkoek eens uitproberen.
Bedankt om te delen
Gods Zegen

...
31.01 | 12:29

Super Dorien dat u dit doet..Gods Zegen

...
Je vindt deze pagina leuk