lekkere oogstappeltjes

Er staat een appelboom in de kippenren met appeltjes die in augustus rijp zijn. Er vallen ook altijd veel appels van de boom die gestoken zijn, de beestjes mogen ook iets hebben! Deze appels zijn goed voor appelmoes of appelmuffins.

Appelmuffins met kaneel:

Vet een muffinvorm in (het recept is voor 12 grote muffins of 18 kleine, hangt af van je vormen). Meng 375 g meel met bakpoeder of neem zelfrijzend bakmeel, 125 g rietsuiker en 1 theelepel kaneel. Smelt 160 g boter en kluts met 2 eieren en 2.5 dl melk en doe dit bij het meelmengsel. Mengen, maar niet te lang, het mag nog klonterig zijn. Meng er nog appelblokjes bij van 3 kleine of 2 grote appels. Oh ja, het ras van mijn appelboom is James Grieve maar als je deze appel niet kunt vinden is een granny smith of een andere zure appel, die stevig is en niet te vlug tot moes kookt, ook goed. Doe de vormpjes voor driekwart vol en bak tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Mijn muffins zijn niet supergroot, ik gebruik speltmeel en bakpoeder. Speltmeel bevat minder gluten en is daardoor gezonder dan gewoon tarwemeel maar het heeft een andere structuur aan brood en gebak en rijst iets minder.

Bewaar ze in de koelkast. Ik doe enkele voor bij de thee in de koelkast en vries onmiddellijk de rest in want ze blijven niet lang vers.

Lekker!!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.02 | 12:51

Hallo Dorien, ik vind dat babydekentje erg mooi - heb je het zelf gebreid ? Hoeveel vraag je ervoor ? ik wil die roemeense mensen graag steunen.

...
31.01 | 21:16

Een heel lekker gerecht , Dorien , hm , we hebben gesmuld :)

...
31.01 | 12:35

Hallo Dorine
Ik ga die peperkoek eens uitproberen.
Bedankt om te delen
Gods Zegen

...
31.01 | 12:29

Super Dorien dat u dit doet..Gods Zegen

...
Je vindt deze pagina leuk