Wat met al dat fruit?

In mijn diepvries zit het fruit dat ik vorige zomer geoogst heb: rode en roze trosbessen, frambozen, bramen en zwarte bessen of paters. Ook nog kweeperen die ik gekregen heb.

Met de bramen en kweeperen heb ik gelei gemaakt en de bessen verwerk ik in siroop. De combinatie van bramen en kweeperen is heel lekker en heeft een mooie kleur. Voor leuke en verrassende recepten moet je even kijken bij 'madam confituur'. De siroop maak je door de bessen even met wat water op te koken en dan in een zeefdoek op te hangen. Zo komt al het sap eruit. Dit wordt samen met evenveel rietsuiker (per liter sap, een kg suiker) 10 minuten gekookt. Als je minder suiker gebruikt moet je de siroop wel vlug gebruiken en als je ze niet goed doorkookt bewaart ze ook niet zo goed. Dit is heel lekker met spuitwater.

Ik gebruik telkens een kleine hoeveelheid, dan kan ik veel afwisselen en combineren. Het sap op de foto is van zwarte bessen.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

30.10 | 17:20

Dag Dorien,
Geef je soms cursus tijdens het weekend of s'avonds want overdag ben ik aan het werk. Je werkjes zijn subliem!

...
26.10 | 12:43

Dorien, mag ik eens komen kijken bij je? Ik meen te verstaan dat je op
bepaalde donderdagen workshops geeft? Mag je ook vrij naaien, breien?
groetjes Josiane

...
25.05 | 08:32

Bedankt voor jullie ontvangst, hartelijkheid en warmte

...
06.07 | 20:53

ik vind uw werk buitengewoon prachtig. alstublieft, laat mij altijd weten waar en wanneer u iets tentoon stelt.

Bedankt, G. Kliem

...
Je vindt deze pagina leuk